Parim kohupiimakook, mida pühadeks küpsetada.
Retsept "Pere ja kodu" retseptlilisast, aprill 2001.
Suure plaadi jaoks võta topeltkogus.
Põhi:100g toasooja võid
2dl nisujahu
2sp suhkrut
1 muna
veidi soola
Kate: 500g kohupiima ( pakikohupiima)
2dl suhkurt
200g hapukoort
3 muna
3 spl nisujahu
sidruni riivitud koor
soovi korral rosinaid, olen ka kompotipuuvilju kasutanud (laotan põhjale)
vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Lõpuks lisa jahu ja sool. Sega ühtlaseks taignaks. Suru taigen ümmarguse lähtikäiva vormi pühja ja äärtele, võib ka nelinurkse vormi.
Katte jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, jahu, sirdunikoor ja soovi korral ka rosinad. Vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult segades kohupiimamassile. Vala taignale ja küpseta ahjus 200kraadi juures 35-40 min.
Rõõmsaid pühi!
Ilusaid pühi Sullegi!
ReplyDeleteKauneid pühi!
ReplyDeleteNii ahvatlev kook...mul läks juba vaatamisest kõht tühjaks:)
Rõõmsaid pühi!
ReplyDeleteKook tundub väga maitsev!
Meie sõime täna pashat, mis oli ka suurepärane :)
Monika, Ülle, Triinu tänan. Kook on väga hea. Pasha võtan järgmiseks aastaks plaani. :))
ReplyDeletePäikselist kevadet. :)