Sunday, August 12, 2012

Lapitöö.

Legin veidike lapitööd. Ahh, mis! tegelikult mängisin jälle käsitööliste mängu. .)) Vot poleks arvanud, et ma lähen nii  erinevate mängudega kaasa. Tegemist on muutumismänguga "Koletisest kaunitariks". :) Sisu on siis selline. Üks osaleja saadab teisele ( ütleme, et nr 2) väikese tüki kangast (45x55 sm). Osaleja nr 1 peab sellest kangast tegema midagi kaunist tõestamaks, et antud lapike ei ole midagi koledat. Ära peab kasutama 90% antud kangast. Ja saadab selle eseme tagasi osalisele nr 1. Et oleks huvitavam tuleb mängu osaleja nr3 :) S.t. osaleja nr 2 saadab oma lapikese osalejale nr 3 ja ootab seda tagasi muudetud kujul. :) No ja nii edasi. :)

Nüüdseks on minu jaoks vastutusrikkam osa mängust läbi. Sain "koletise" kätte ja olin veidi ehmunud. Ei, mitte kangas polnud jube. Pealegi leidsin ma kodust kõik vajalikud lisakangad. :) Aga saatjaks oli väga osav lapitaja ja super teppija Лена- Швейка. Vaadake ringi ta blogis, saate aru millest ma räägin. Mul on kodus olemas tema mini- kunstiteosed vabatepingus tepitud kaartidena, nii et ma tean millest räägin. :)))

Aga parata pole midagi, vaja töö valmis teha. Kangas oli siis selline.



Esiteks õmblesin padjakatte.




 Et ühele kulus vähe "koletist" :), tegin kaks. Paaris ongi parem ja ilusam kasutada.


Lapitud osale sai veel vooder ja vahele õhuke vatiin, et see vähene teping oleks näha.
Tagune on ühevärviline. Kinnis nööpidega.


Sellega oli vaevalt 50% lapikesest kasutatud. :) Küll võib ikka väike lapike mõnikord suur olla!
Teiseks tegin kotikese, miles võiks hoida ketasnuga.



Ja n.ö. magustoiduks, meisterdasin kaardi. Kaunistuseks õmblusmasinakujutis. 


Selline mäng siis. Tundub, et Lena jäi kanga muutusega rahule. Kommentariks ütles ta, et eriti teda häiris must värv selles kangas. Ja ta pelgas kasutada musta kaaskangaks. Kuid nüüd leiab ta, et must kaaslaseks on päris hästi õnnestunud.

Nüüd jään ootama oma "koletist" kaunitarina tagasi. :)